Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 04.14.02 Απρεπιτάντη (Aprepitant)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.14 Αντιεμετικά - αντιιλιγγικά

04.14.02 Απρεπιτάντη (Aprepitant)Eνδείξεις: Ως μέρος συνδυασμένης θεραπείας με δεξαμεθαζόνη και ονδανσετρόνη για την πρόληψη της οξείας και καθυστερημένης φάσης ναυτίας και του εμέτου στη χημειοθεραπεία με σισπλατίνη ή για την πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου που σχετίζονται με μετρίως εμετογόνο χημειοθεραπεία.

Aντενδείξεις: Συγχορήγηση με πιμοζίδη, τερφεναδίνη, αστεμιζόλη ή σισαπρίδη. Γαλουχία.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Εξασθένηση/κόπωση, αύξηση τρανσαμινασών, δυσκοιλιότητα, διάρροια, δυσπεψία, ξηροστομία, λόξυγγας, εντεροκολίτιδα, μετεωρισμός, στοματίτιδα, φαρυγγίτιδα, κοιλιακό άλγος, πτάρνισμα, βήχας, οπισθορινική καταρροή, επιπεφυκίτιδα, κεφαλαλγία, ζάλη, ανορεξία, αύξηση βάρους, αποπροσανατολισμός, ευφορία, ανησυχία, μη φυσιολογικά όνειρα, βραδυκαρδία, αυξημένη αλκαλική φωσφατάση, υπεργλυκαιμία, εξάνθημα, ακμή, φωτοευαισθησία, υπερίδρωση, λιπαρό δέρμα, κνησμός κ.ά.

Αλληλεπιδράσεις: Αφορούν γενικά σε αρκετά φάρμακα (συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος). Ειδικά η επίδρασή της στο σύστημα του CYP3A4 του κυτοχρώματος P450 μπορεί να οδηγήσει σε τροποποίηση των συγκεντρώσεων πολλών φαρμάκων στο πλάσμα και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις (βλέπε Αντενδείξεις).

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ηπατική ανεπάρκεια.

Δοσολογία

Μόνο για ενήλικες > 18 ετών: Ισχυρή εμετογόνος χημειοθεραπεία 125 mg την ημέρα 1 μία ώρα πριν από την χορήγηση της χημειοθεραπείας και 80 mg μία φορά την ημέρα κατά τις ημέρες 2 και 3, μετρίως εμετογόνος χημειοθεραπεία 125 mg την ημέρα 1 μία ώρα πριν από την χορήγηση της χημειοθεραπείας και κατά τα πρωινά της ημέρας 2 και 3. Για τις δόσεις της δεξαμεθαζόνης και της ονδανσετρόνης συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του προϊόντος.

Φαρμακευτικά προϊόντα

EMEND/Merck Sharp & Dohme U.K.: caps 125mg x 1

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
EMEND Απρεπιτάντη Merck Sharp & Dohme Ltd
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.