Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 04.12.02.02 Ναλτρεξόνη υδροχλωρική (Naltrexone Hydrochloride)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.12 Φάρμακα απεξάρτησης από ουσίες

04.12.02 Φάρμακα απεξάρτησης από τα οπιοειδή

04.12.02.02 Ναλτρεξόνη υδροχλωρική (Naltrexone Hydrochloride)Eνδείξεις: Μη απεξαρτημένοι από τα οπιοειδή ασθενείς, που έχουν διακόψει τη λήψη οπιούχων για τουλάχιστον 7-10 ημέρες, για πρόληψη υποτροπής κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης. Λοιπές βλ. Φάρμακα απεξάρτησης από το οινόπνευμα.

Aντενδείξεις: Συγχορήγηση με φάρμακα που περιέχουν οπιούχα όπως αντιβηχικά, αντιδιαρροϊκά ή οπιοειδή αναλγητικά, βαριά ηπατική ανεπάρκεια ή οξεία ηπατίτιδα. Εξαρτημένοι από οπιοειδή ασθενείς που λαμβάνουν οπιούχα. Παιδιά. Κύηση.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, κοιλιακά άλγη. Aϋπνία, άγχος, νευρικότητα. Πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις. Σπανιότερα: ανορεξία, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, δίψα, θωρακικά άλγη, εφίδρωση, δακρύρροια, υπερκινητικότητα, δυσθυμία, μείωση της libido και επιβράδυνση εκσπερμάτωσης, εξανθήματα. Eνίοτε αύξηση τρανσαμινασών, αναστρέψιμη θρομβοπενία.

Aλληλεπιδράσεις: Εχουν αναφερθεί λήθαργος και υπνηλία μετά από συγχορήγηση θειοριδαζίνης.

Προσοχή στη χορήγηση: Στην περίπτωση που ο ασθενής χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο οπιοειδή στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει τον αποκλεισμό της ναλτρεξόνης υπάρχει κίνδυνος οξείας, ενίοτε θανατηφόρου, δηλητηρίασης. Πριν την έναρξη της θεραπείας να γίνεται δοκιμασία με Nαλοξόνη ή να βεβαιωθεί με εξέταση των ούρων ότι οι ασθενείς δεν έχουν λάβει οπιοειδή για τουλάχιστον τις τελευταίες 7-10 ημέρες και δεν εμφανίζουν συμπτώματα στέρησης. Η θεραπεία μπορεί να αρχίσει μόνον εφόσον η δοκιμασία είναι αρνητική.

Παρακολούθηση της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας. Σε γαλουχία δίνεται μόνο εάν είναι απαραίτητο. Να αποφεύγεται η οδήγηση και ο χειρισμός επικίνδυνων μηχανημάτων.

Δοσολογία: Έναρξη με 25 mg και παρακολούθηση για τυχόν εκδήλωση στερητικού συνδρόμου επί μία ώρα. Εάν δεν εκδηλωθεί στερητικό σύνδρομο, τότε χορηγούνται τα υπόλοιπα 25 mg. Συνήθης δόση 50 mg ημερησίως. H ολική εβδομαδιαία δόση (350 mg) μπορεί να δίδεται μερικές ημέρες την εβδομάδα για καλύτερη συμμόρφωση (π.χ. Δευτέρα και Tετάρτη από 100 mg και Παρασκευή 150 mg). H ημερήσια δόση δίδεται εφάπαξ.

Φαρμακευτικά προϊόντα

NALOREX/Vianex: f.c.tab 50mg x 14

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
NALOREX Ναλτρεξόνη Vianex A.E.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.