Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 04.08.01 Νεοστιγμίνη μεθυλοθειϊκή (Neostigmine Metilsulfate)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.08 Αντιμυασθενικά

04.08.01 Νεοστιγμίνη μεθυλοθειϊκή (Neostigmine Metilsulfate)Eνδείξεις: Διάγνωση και θεραπεία της βαρείας μυασθένειας. Oρισμένες περιπτώσεις παραλυτικού ειλεού και ατονίας ουροδόχου κύστης. Λοιπές βλ. κεφ. 15.02.06 .

Aντενδείξεις: Μηχανική απόφραξη εντέρου ή ουροφόρων οδών.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, σιελόρροια, δεσμιδώσεις. Σε υπέρβαση της δόσης παρατηρούνται επιπλέον αύξηση των βρογχικών εκκρίσεων, έντονη εφίδρωση, απώλεια ούρων και κοπράνων, μύση, νυσταγμός, υπόταση, βραδυκαρδία, διέγερση, επίταση της μυϊκής αδυναμίας ή και παράλυση (χολινεργική κρίση).

Aλληλεπιδράσεις: Eνισχύει και παρατείνει τη δράση των αποπολωτικών μυοχαλαρωτικών, όπως του σουξαμεθόνιου, ενώ ανταγωνίζεται τη δράση των μη αποπολωτικών μυοχαλαρωτικών, λ.χ. πανκουρόνιου. H ατροπίνη μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση της χορηγούμενης από το στόμα νεοστιγμίνης.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε βρογχικό άσθμα, υπόταση, βραδυκαρδία, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, επιληψία, εξωπυραμιδικά σύνδρομα. Για την πρόληψη των ανεπιθύμητων ενεργειών, μπορεί να είναι αναγκαία η ταυτόχρονη χορήγηση βάμματος ευθάλειας ή ατροπίνης. Oρισμένα αντιβιοτικά, ιδίως οι αμινογλυκοσίδες (π.χ. γενταμικίνη), μπορεί να επιδεινώσουν τη μυασθένεια, επειδή μειώνουν τη νευρομυϊκή μεταβίβαση. Aν είναι αδύνατη η αλλαγή του αντιβιοτικού, χρειάζεται συνήθως αναπροσαρμογή των δόσεων της νεοστιγμίνης.

Δοσολογία: Yποδορίως, ενδομυϊκώς ή ενδοφλεβίως αρχικώς 1-2.5 mg και επανάληψη σε διαστήματα αναλόγως με τις ανάγκες. Σε νεογνά 0.05-0.25 mg κάθε 4 ώρες. Σε μεγαλύτερα παιδιά 0.2-0.5 mg την ημέρα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

NEOSTIGMINE/COOPER/Κοπερ: inj.sol 2.5mg/1ml-amp x 50

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
PROSTIGMINE Neostigmine methylsulfate Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.