Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 04.06.01.01.04 α-Διυδροεργοκρυπτίνη μεθανοσουλφονική (α-Dihydroergocryptine Mesilate)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.06 Φάρμακα χορηγούμενα σε παρκινσονισμό και συναφείς παθήσεις

04.06.01 Αντιπαρκινσονικά

04.06.01.01 Φάρμακα με ντοπαμινεργική δράση (ντοπαμινεργικά)

04.06.01.01.04 α-Διυδροεργοκρυπτίνη μεθανοσουλφονική (α-Dihydroergocryptine Mesilate)Ενδείξεις: Νόσος του Parkinson σε συνδυασμό με λεβοντόπα. Λοιπές βλ. 04.07.02 .

Αντενδείξεις: Ηπατική ανεπάρκεια, κύηση, γαλουχία, ηλικία < 18 ετών. Συγχορήγηση με εκλεκτικούς αγωνιστές των 5-HT1 υποδοχέων της σεροτονίνης.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ναυτία, έμετος, επιγαστραλγία, καύσος, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ανορεξία, ίλιγγοι, υπόταση, ορθοστατική υπόταση, λιποθυμία, εξασθένηση, αϋπνία, σύγχυση, ψευδαισθήσεις, ψυχωσικές διαταραχές, κατάθλιψη, υπνηλία, άγχος, κεφαλαλγία, δυσκινησία, τρόμος, παραισθήσεις και ταχυκαρδία. Σπάνια παρατηρήθηκε εμφάνιση οιδήματος και εξανθήματος, οπότε συνιστάται διακοπή της αγωγής.

Αλληλεπιδράσεις: Η συγχορήγηση με εκλεκτικούς αγωνιστές των 5-HT1 υποδοχέων της σεροτονίνης αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίων επεισοδίων. Δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα αλληλεπιδράσεων μεταξύ α-διυδροεργοκρυπτίνης και αναλγητικών ή υποτασικών φαρμάκων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή με άλλα αλκαλοειδή της ερυσιβώδους όλυρας ή αντιυπερτασικά φάρμακα για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της δράσης τους. Αναστέλλει την υπερέκκριση προλακτίνης που προκαλούν η σιμετιδίνη και η σουλπιρίδη.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με γαλακτόρροια, αμηνόρροια προλακτινική, διαταραχές εμμήνου ρύσης ή ακρομεγαλία η αγωγή μπορεί να εξαλείψει προϋπάρχουσα στειρότητα. Γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία με αυτές τις παθήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν μηχανική μέθοδο αντισύλληψης. Ασθενείς με ακρομεγαλία και ιστορικό πεπτικού έλκους ή ενεργό πεπτικό έλκος να αποφεύγουν τη λήψη του. Προσοχή όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις σε ασθενείς με ιστορικό ψυχωσικών διαταραχών, σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων, περιφερικών αγγειοπαθειών, πεπτικού έλκους ή γαστρεντερικής αιμορραγίας. Προσοχή σε ηλικιωμένα άτομα.

Δοσολογία: Aρχική δόση 5 mg 2 φορές την ημέρα. Δόση συντήρησης 60 mg/ημέρα, η οποία επιτυγχάνεται σταδιακά με ανά 15ήμερο αυξήσεις των 5 mg/ημέρα. Μειώσεις της δόσης της λεβοντόπα πρέπει να γίνονται σταδιακά μέχρις ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

DAVERIUM/Φαρμανελ: caps 5mg x 30- tab 20mg x 20

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.