Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 04.03.04 Λαμοτριγίνη (Lamotrigine)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.03 Φάρμακα κατά της μανίας και της διπολικής διαταραχής

04.03.04 Λαμοτριγίνη (Lamotrigine)Eνδείξεις: Θεραπεία συντήρησης της διπολικής διαταραχής μόνο σε ενήλικες ≥ 18 ετών, για να επιβραδύνει την εμφάνιση της καταθλιπτικής φάσης, σε ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν τη συνήθη αγωγή για οξέα επεισόδια διαταραχών της διάθεσης. Λοιπές βλ. 04.05 .

Η αποτελεσματικότητά της για την επιβράδυνση της εμφάνισης επεισοδίων μανίας, υπομανίας ή μικτών επεισοδίων δεν έχει αποδειχθεί. Η αποτελεσματικότητα της χορήγησής της στην οξεία θεραπεία των διαταραχών της διάθεσης δεν έχει τεκμηριωθεί.

Δοσολογία: Η δόση-στόχος είναι 200mg/ημέρα (100 mg/ημέρα σε συνδυασμό με βαλπροϊκό και 400mg/ημέρα σε συνδυασμό με καρβαμαζεπίνη ή άλλα φάρμακα επαγωγείς των ενζύμων). Εάν άλλα ψυχοτρόπα φάρμακα διακόπτονται μετά τη σταθεροποίηση της δοσολογίας, η δόση της λαμοτριγίνης πρέπει να προσαρμοσθεί ανάλογα. Για ασθενείς που διακόπτουν το βαλπροϊκό, η δόση της λαμοτριγίνης πρέπει να διπλασιασθεί σε διάστημα 2 εβδομάδων, σε ίσα διαιρεμένα εβδομαδιαία ποσά. Για ασθενείς που διακόπτουν την καρβαμαζεπίνη ή άλλα φάρμακα επαγωγείς των ενζύμων, η δόση της λαμοτριγίνης πρέπει να παραμένει σταθερή για την 1η εβδομάδα και στη συνέχεια μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ σε διάστημα 2 εβδομάδων, σε ίσα διαιρεμένα εβδομαδιαία ποσά. Η δόση της λαμοτριγίνης ρυθμίζεται περαιτέρω μέχρι τη δόση-στόχο των 200mg. Εάν άλλα φάρμακα προστίθενται στη συνέχεια στη θεραπεία, η δόση της λαμοτριγίνης μπορεί να χρειασθεί προσαρμογή.

Ειδικότερα η προσθήκη του βαλπροϊκού απαιτεί μείωση της δόσης της. Λόγω του κινδύνου εξανθήματος δεν πρέπει να γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης αρχικής και της επακόλουθης αύξησης της δοσολογίας. Η διακοπή της λαμοτριγίνης να περιλαμβάνει ένα διάστημα σταδιακής μείωσης της δόσης, τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

Λοιπά: Bλ. 04.05 .

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.