Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 03.05.05.05 Μιζολαστίνη (Mizolastine)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

03 Φάρμακα παθήσεων αναπνευστικού συστήματος

03.05 Αντιισταμινικά

03.05.05 Πιπεριδίνες

03.05.05.05 Μιζολαστίνη (Mizolastine)Ενδείξεις: Συμπτωματική αντιμετώπιση της χρόνιας και εποχιακής αλλεργικής ρινοεπιπεφυκίτιδας (πυρετού εκ χόρτου) και της κνίδωσης.

Αντενδείξεις: Ασθενείς με βαριά καρδιοπάθεια ή ιστορικό αρρυθμιών ιδιαίτερα οι συνοδευόμενες από επιμήκυνση του διαστήματος QT, βραδυκαρδία, υποκαλιαιμία, σημαντική ηπατική ανεπάρκεια, συγχορήγηση με αντιαρρυθμικά τάξης Ι και ΙΙΙ, αντιβιοτικά μακρολίδια και συστηματικώς χορηγούμενα αντιμυκητιασικά ιμιδαζόλης (βλ. Αλληλεπιδράσεις).

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Υπνηλία, κεφαλαλγία, αύξηση της όρεξης και παχυσαρκία, ξηρότητα στόματος, διάρροια και δυσπεψία. Σπανίως υπόταση, άγχος ή κατάθλιψη, ουδετεροπενία και αύξηση των ηπατικών ενζύμων.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Εξαιτίας της πιθανότητας επιμήκυνσης του διαστήματος QT δεν συγχορηγείται με φάρμακα με παρόμοιες ιδιότητες (αντιαρρυθμικό τάξης Ια και ΙΙΙ, σισαπρίδη, αστεμιζόλη, τερφεναδίνη κ.λ.π.). Επίσης δεν συγχορηγείται, λόγω αύξησης της συγκέντρωσής της στο πλάσμα, με αντιβιοτικά μακρολίδια και συστηματικώς χορηγούμενα αντιμυκητιασικά ιμιδαζόλης. Να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χορήγηση με φάρμακα που μεταβολίζονται μέσω του κυτοχρώματος P-450 (σιμετιδίνη, κυκλοσπορίνη, νιφεδιπίνη κ.λ.π.). Δεν συνιστάται σε κύηση και γαλουχία. Προσοχή σε ηλικιωμένα άτομα.

Δοσολογία: Eνήλικοι και παιδιά > 12 ετών 10 mg εφάπαξ ημερησίως.

Λοιπά: Bλ. εισαγωγή 03.05 .

Φαρμακευτικά προϊόντα

MIZOLLEN/Sanofi-Aventis: s.r.f.c.ta 10mg x 15, x 30
ORIENS/Galenica: s.r.f.c.ta 10mg x 15, x 30

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.